Thalia

Thalia

IME: Ariadna Thalía Sodi Miranda
DATUM ROJSTVA: 26.8.1972
DRŽAVA: Mehika

Thalia je mehiška pevka, igralka, model, podjetnica ter modna oblikovalka. Ima štiri sestre: Lauro (igralka), Federico, Gabrielo in Ernestino (mama Camile Sodi). Thalia je že v najstniških pela v skupini Pac Man. Njena prva telenovela je bila La pobre señorita Limantour, leta 1987 igrala sestro glavne igralke. Nato je leta 1988 sledili telenovela Quinceañera, kjer je skupaj z Adelo Noriega igrala glavno vlogo z imenom Beatriz. Leta 1989 je sledila telenovela Luz y Sombra. Nato je med leti 1992-95 sledila trilogija o Ma rijah: Maria Marcedes (1992), Marimar (1994) in Maria la del barrio(1995). S temi telenovelami je postala Thalia tudi svetovno znana saj so se telenovele predvajale po celem svetu. Thalia je izdala do sedaj 10 albumov. Prvega je izdala leta 1990 z naslovom Thalia, nato pa so sledili Mundo de Cristal, Love, En éxtasis, Nandito Ako, Amor a la Mexicana, Arrasando, Thalía, Thalía (English), El sexto sentido. Izdala je tudi Thalía con banda: Grandes éxitos leta 2003, Hits Remixed leta 2003 in Greatest Hits leta 2004. Vsi njeni albumi so bili prodani v več kot 18 milijonih izvodih. Thalia se je leta 2000 v New Yorku poročila z Tommyem Mottola. 7.10.2007 pa je Thalia prvič postala mati hčerki Sabrine Sakaë. Revija People Espaniol jo vsako leto uvršča med 50 najlepših latinoameričanov. Thalia pa je izdal tudi knjigo z naslovom “Thalía: ¡Belleza!”, v načrtu pa že ima drugo.

Telenovele
”Rosalinda”…(Rosalinda – Kanal A) Rosalina Pérez Romero (Televisa 1999)
”María la del Barrio”…(Uboga Maria – Kanal A) María Hernández de la Vega (Televisa 1995)
”Marimar”…(Marimar – POP TV) Marimar ‘Bella’ Pérez Aldama (Televisa 1994)
”María Mercedes”…(Maria Marcedes – Kanal A) Maria Mercedes Muñoz (Televisa 1992)
”Luz y sombra”…Alma (Televisa 1989)
”Quinceañera”…Beatriz (Televisa 1987)
”La Pobre Señorita Limantour”…Diana (Televisa 1983)

Film
”Mambo Café”…Nydia (2000)
”Vamos al baile” (1996)
”Jugemos a cantar” (1982)
”El Guerra de los pasteles” (1979)

Diskografija
”Lunada” (2008)
”El sexto sentido” (2005)
”Thalía (English)” (2003)
”Thalía” (2002)
”Arrasando” (2000)
”Amor a la Mexicana” (1997)
”Nandito Ako” (1997)
”En éxtasis” (1995)
”Love” (1992)
”Mundo de Cristal” (1991)
”Thalía” (1990)