Patricia Manterola

Patricia Manterola

Ime: Bertha Patricia Manterola Carrión
Datum rojstva: 23.4.1972
Država: Mehika

Patricia Manterola je mehiška pevka, igralka, model in modna oblikovalka. Njena starša sta Jorge Manterola Fernandez in Maria Dolores Carrion. Njen brat Jorge je 11 mesecev starejši, njena sestra Michelle pa dve leti mlajša od nje. Ko je bila mlajša, se je učila plesa in petja. Že kot deklica je sodelovala je pri šolskih predstavah, dokler pri devetih letih ni postala del glasbene komedije “Anita la Huerfanita”. Pozneje, ko je bila stara 12 let, je sodelovaal še na festivalu “Juguemos a Cantar”. V 90 letih se je pridružila glasbeni zasedbi Garibaldi, s katero je doživela številčne uspehe. Leta 1999 se je poročila z igralcem Javierjem Ortizom in se čez pet let tudi ločila. S svojo kariero modne oblikovalke je začela leta 2004, ko je začela s kolekcijo oblačil B-good.

Telenovele
“Destilando amor”…(Čista ljubezen – TV3) Erika Robledo (Televisa 2007)
“La fea mas bella”…Patricia(Televisa 2006)
“Apuesta por un amor”…(Srčna dama – POP TV) Julia Montano (Televisa 2004)
“Gente bien”…Maria (Televisa 1997)
“Acapulco, cuerpo y alma”…Lorena (Televisa 1995)
“Buscando el paraíso” (Televisa 1994)
“Alcanzar Una Estrella II” (Televisa 1991)
“Alcanzar Una Estrella” (Televisa 1990)

Serije
“Ugly Betty – Queens for a Day” (2006)
“Arli$$- Setting Precedents”…Carman Caballo (2001)
”Angeles”…Adriana Vega (2001)
”Mujer, casos de la vida real – Quiero ser estrella” (1996)

Film
”The Singer”…Carmen (2008)
”The Perfect Game”…Maria (2008)
”Mi novia está… de madre!”Virginia (2007)
”Carman: The Champion”…Allia (2001)
”Hyôryû-gai”…Lucia (2000)
”The Dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood”…Gabriela (2000)
”Dónde quedó la bolita”…Garibaldi (1993)

Gledališče
”Una pareja en aprietos lead” (1998)
”Annie” (1980)

Diskografija
”A Mis Reinas” (2007)
”Dejame Volar” (2003)
”The Rhythm” (2002)
”Que El Ritmo no Pare” (2002)
”Quiero Mas” (1998)
”Nina Bonita” (1996)
”Hambre de mor” (1994)