Pablo Montero

Pablo Montero

IME: Oscar Daniel Hernandez Rodríguez
DATUM ROJSTVA: 23.8.1974
DRŽAVA: Mehika

Mehiški igralec in pevec je že kot otrok pel v skupini “Trébol”, ki je zaslovela z uspešnico “Si tu Supieras”, skladbo je kasneje zapel še Alejandro Fernandez za uvodno temo v telenoveli Maria Isabel. Pablo Montero je kasneje kot solist prepeval po lokalih, klubih vse do leta 1998, ko je njegov album “Donde Estas, Corazon?” zasedel prva mesta na glasbenih lestvicah v Mehiki. Potem je dobil še svojo prvo vlogo v telenoveli Živim za Eleno (Vivo por Elena), kjer je igral mladega nadobudnega pevca. Med drugim je zapel, kar nekaj uvodnih skladb za telenovele kot so: Olvidarte Jamas, Divja mačka (Gata Salvaje), Maščevanje (La Revancha), Močno me objemi (Abrazame Muy Fuerte), Duelo de Pasiones… V razmerju je bil kar z nekaj zvezdnicami med njimi so: Susana Gonzalez (Strast), Aracely Arambula (Močno me objemi), Mariana Seoane (Zakleti biser), Ludwika Paleta (Uboga Marija)… Prav z Ludwiko Paleta se je zapletel na snemanju telenovele “Duelo de Pasiones” v javnost so prišle žgačkljive fotografije, nič ne bi bilo sporno če ona ne bi bila poročena z igralcem Plutarcom Hazo. Čeprav sta po škandalu napovedala, da se bosta ločila sta se vendarle kasneje odločila, da poskusita ponovno. Poročen je z Sandro Vidal s katero ima sina Pabla.

Telenovele
”Fuego en la sangre”…(Goreče maščevanje – POP TV) Franco Reyes (Televisa 2008)
”Yo amo a Juan Querendón” (Televisa 2007)
”Duelo de pasiones”…Emilio Valtierra (Televisa 2006)
“La hija del mariachi” (RCN 2006)
”Rebeca”…Martín García (Venevision/Fonovideo 2003)
”Entre el amor y el odio”…(Med ljubeznijo in sovraštvom – POP TV) Animas (Televisa 2002)
”Abrázame muy fuerte”…(Močno me objemi – POP TV) José María Montes (Televisa 2000)
”Nunca te olvidaré”…(Ne pozabi me nikdar – POP TV) Álvaro Cordero (Televisa 1999)
”Vivo por Elena”..Luis Pablo (Živim za Eleno – POP TV)Luis Pablo (Televisa 1998)
”Mi pequeña Soledad” (Televisa 1990)

Diskografija
”Mi Tesoro Norteno” (2007)
”Que Bonita Es Mi Tierra… y Sus Canciones” (2006)
”A Toda Ley” (2005)
”Entrega Total… Los Exitos” (2005)
”Con la Bendición de Dios” (2004)
”Gracias” (2003)
”Pidemelo Todo” (2002)
”Que Voy A Hacer Sin Ti” (2000)
”Donde Estas Corazon” (1998)