María Sorté


María Sorté

IME: María Harfuch Hidalgo
DATUM ROJSTVA: 11.5.1955
DRŽAVA: Méhika

Maria Sorte se je rodila 11. maja v Chihuahua očetu arabskih korenin Joséu Harfuchu Stefano in materi Celii Hidalgo. Še ko je bila zelo mlada je odpotovala v Mehiko z namenom da bi študirala medicino ampak je vstopila na Akademijo za igralstvo Andresa Solerja in se navdušila za igranje. Kot igralka je debitirala v sredini 70ih let. Njena prva telenovela je bila “Mundo de juguete” leta 1974 in leta 1981 je bila protagonistka v noveli “Por amor”. Bila je poročena z Javierjem Garcíom Paniagua s katerim sta bila skupaj 22 let, vse do njegove smrti leta 1999. Z njim je imela dva sina Adriána in Omarja. Je babica 3eh vnukov. Nedavno pa jo je producet Pedro Torres poklical, da bi sodelovala v drugi sezoni serije “Mujeres Asesinas” v epizodi z naslovom “María Pescadera.

Telenovele
“Mar de amor”…Aurora (Televisa 2009)
“Fuego en la sangre”…(Goreče maščevanje – Pop tv) Eva Rodríguez (Televisa 2008)
“Amar sin límites”…Clemencia Huerta de Morán (Televisa 20)
“La verdad oculta”…Yolanda Rey (Televisa 2006)
“Mujer de madera”…Celia de Gómez (Televisa 2004)
“Amor real”…Rosaura (Televisa 2003)
“Entre el amor y el odio”…(Med ljubeznijo in sovraštvom – Pop tv) María Magdalena (Televisa 2002)
“Sin pecado concebido”…(Ljubezen brez greha – Pop tv) Amparo Ibánez de Martorell (Televisa 2001)
“Mi destino eres tu” (Moja usoda si ti – POP TV) ….. Amparo Calderón de Rodríguez (Televisa, 2000)
“DKDA Suenos de juventud”…Rita Martínez (Televisa 1999)
“El privilegio de amar”…(Moč ljubezni – Pop tv) Vivian Del Ángel (Televisa 1998)
“El secreto de Alejandra”…María/Alejandra (Televisa 1997)
“Más allá del puente”…Alicia Sandoval (Televisa 1994)
“De frente al Sol”…Alicia Sandoval (Televisa 1992)
“Mi segunda Madre”…Daniela Lorente (Televisa 1989)
“Abandonada”…Daniela (Televisa 1985)
“El maleficio”…Patricia (Televisa 1982)
“Por amor”…Belén (Televisa 1981)
“Colorina”…Mirta (Televisa 1980)
“Amor prohibido”…(Televisa 1979)
“Mundo de juguete”…(Televisa 1974)

Serije
“Mujeres asesinas”…María, pescadera (Televisa 2009)

Film
“Un ángel para los diablillos” (1993)
“El hombre de la mandolina” (1985)
“El barrendero” (1981)
“Con el cuerpo prestado” (1980)
“El testamento” (1980)
“No tiene la culpa el indio” (1977)
“Zona roja” (1976)

Gledališče
“El caballo”
“Antonia”
“La muchacha sin retorno”
“Amadeus”
“Nosotras que nos queremos tanto”

Diskografija
“Siempre tuya”
“Me muero por estar contigo” (1995)
“De telenovela”
“Grandes éxitos de telenovela”
“Vuelve otra vez” (1993)
“Más que loca” (1991)
“Te voy a hacer feliz” (1991)
“Pensando en tí”
“Conquistame” (1987)
“Yo quiero ser siempre tuya” (1986)
“Esperame una noche” (1985)