Kristina Lilley

Kristina Lilley

IME: Kristina Lilley
DATUM ROJSTVA: 31.08.1963
DRŽAVA: ZDA

Kristina Lilley se je rodila 31. avgusta 1963 v New Yorku, materi Norvežanki in očetu Američanu. V otroštvu se je želela samo zabavati in igrati, čeprav jo je mama pošiljala na učne ure plesa. Pri 18. letih je še vedno plesala, želela pa je postati tudi biologinja. Pri 21. letih je začela igrati in pri tem tudi ostala. živela je tudi v Miamiju, Severni Carolini in Washingtonu. Ima dve hčerki, ki sta Kristinina moč v najtežjih trenutkih.
Kristina obožuje svoje delo, branje, brskanje po internetu in obiskovanje telovadnice, ne prenese pa neenakopravnosti, slabega ravnanja in vojne.

Po neverjetnem uspehu telenovele Pasion de Gavilanes, v kateri je vdahnila življenje zagrenjeni in avtoritativni Gabrieli, je Kristina sprejela nov izziv in v La Mujer en el Espejo odigrala vlogo Regine, zaradi materinstva zafrustrirane manekenke. Njen lik je bil obseden s plastičnimi operacijami. Tudi v resničnem življenju se je Kristina podvrgla plastični kirurgiji, saj je bilo pri starosti 41 let po njenem mnenju potrebno nekaj stvari popraviti. Uveljavila se je predvsem z igranjem negativnih vlog, čeprav bi jo zelo veselilo igrati vlogo znanstvenice ali norice. Kristina se lahko pohvali s tem, da ni prav nič zvezdniška. Veliko svojega prostega časa je pripravljena deliti tudi s svojimi oboževalci, s katerimi pogosto klepeta preko interneta.

Telenovele
”Dame chocolate”…(Sladka skrivnost – POP TV) Grace Remington (Telemundo 2007)
”La tormenta”…(Vihar ljubezni) Edelmira Guerrero (Telemundo 2005)
”La mujer en el espejo”…Regina Soler (Telemundo 2004)
”Pasión de gavilanes”…Gabriela Elizondo (Telemundo 2003)
”Dios se lo pague”…Ofelia Richerdson (1997)
”La otra mitad del sol”…Soledad (1996)
”Copas amargas”…Marcela Mejía (1996)
”Las ejecutivas”… (1996)
”Pasiones secretas”…Delfina Fonseca de Estevez (1994)
”Señora Isabel” (1993)
”La casa de las dos palmas”…Matilde Herreros (1991)
”Sangre de lobos”… (1991)
”Azúcar”…Alejandrina Vallecilla (1989)

Serie
”Decisiones – La profesora de química”…Gineth (2005)

Film
”Rosario Tijeras”…Mati Emilia

Gledališče
”Sin limites” (1997)