Cansu Dere

IME: Cansu Dere
DATUM ROJSTVA: 16.11.1980
DRŽAVA: Turčija

Preden je Cansu Dere, postala igralka je tekmovala za Miss Turčije 2000 in osvojila naziv druge spremljevalke. Nekaj let je bila uspešen model v Turčiji, kasneje tudi v Parizu, kjer je živela dve leti. V Istanbulu je študirala arheologije, vendar nikoli diplomirala.
Že od malih nog jo je zanimala zgodovina, arheologija, književnost itd. Danes mi je žal ker nisem diplomirala, posebaj zaradi staršev, ki so mi dali toliko ljubezni. Bili so zgroženi, ko sem se začela ukvarjati z manekenstvom, saj je to za njih brezvezen posel in lahko rečem, da imajo prav. Lepota sama po sebi je precenjena. Kaj vam pomaga lep obraz če ste prazni v duši in v glavi nam je zaupala turška lepotica, ki je naposled svojo srečo našla v igri.
Ko sem bila model sem dobila številne ponudbe, da se preizkusim pred kamero saj sem jim bila vizuelno všeč. Sprva se mi je zdelo, da gre za laskanje kasneje pa sem videla, da sem začela dobivati resne ponudbe.
Obožujem igro, ne maram pa slave. Kot javna oseba sem vedno izpostavljena in nimam 5 sekund miru. Vsak moj stavek, vsako moje dejanje mediji analizirajo. Če malo pomislim, to je majhna cena, ki jo plačujem za vse dobro, ki mi igra prinaša.

Serije
“Ezel” (POP BRIO) … Eyşan Atay (2009-2011)
“Altın Kızlar” … Cansu Dere (2009)
“Sila” … Sila (2006)
“Güz Yangını” … Ceylan (2005)
“Avrupa Yakası” (2004)
“Metro Palas” … Nazan (2003)
“Alacakaranlık” … Irmak (2002)

Film
“Yahşi Batı” (2009)
“Acı Aşk” (2008)
“Karanlıkta Makyaj” (2006)
“Son Osmanlı Yandım Ali (2005)