Angelique Boyer

IME: Angélique Monique-Paulette Boyer Rousseau
DATUM ROJSTVA: 4.7.1988
DRŽAVA: Francija

Rojena je bila v mestu Saint-Claude, Jura na vzhodu Francije. Pri dveh letih so se njeni starši odločali med Španijo in Mehiko in se naposled le preselili na drugo stran luže. Že zelo zgodaj je začela peti in plesati v najstniški skupini “Rabanitos Verdes” kasneje pa je tudi diplomirala na Televisini igralki šoli CEA. Pri 20 letih je obiskala tudi Slovenijo, saj je njen nekdanji partner prihajal prav iz naše države.
Svojo igralsko kariero je začela v telenovelah kot so Corazones al límite, Rebelde, Muchachitas como tú, Alma de Hierro, Corazón salvaje (ki ji prinese nominacijo za najboljšo mlado igralko) vse dokler leta 2010 ne prejme povabila, da se udeleži castinga za vlogo Terese. Igralka, ki je ravno bila na oddihu v Franciji je prekinila dopust in se vrnila v Mehiko, kjer je premagala vso konkurenco in pri 21. letih dobila prvo glavno vlogo v telenoveli Teresa. Telenovela, ki je nastala po priredbi istoimenske telenovele je med igralske zvezde izstrelila danes Hollywoodsko igralko Salmo Hayek, ta je igralki tudi poslala svoj blagoslov in vse dobro ji je zaželela pred samim snemanjem. Angelique Boyer pa so opazili tudi kritiki saj je poleg številnih nagrad za vlogo spletkarske Terese prejela tudi nagrado TVyNovelas, kot najboljša igralka, med drugim pa jo je revija People en Español razglasila za 50 najlepših na svetu po njihovem izboru.
Po snemanju Terese se zaljubi v režiserja omenjene telenovele José Alberta Castra, nad katerim pa niso navdušeni njeni starši, saj je on 27 let starejši od nje. Castro oz. “El Güero” kakor ga kličejo znanci pa ji ponudi vlogo v telenoveli Brezno ljubezni, ki beleži odlično gledanost v Mehiki, še več je najbolj gledana telenovela v zadnjih 6 letih.

Telenovele
“Brezno ljubezni” (Abismo de pasión – POP TV) … Elisa Castañón (Televisa 2012)
“Tereza” (Teresa – POP TV) … Teresa (Televisa 2010-2011)
“Corazón salvaje” … Estrella / Jimena / Angela Villareal (Televisa 2009-2010)
“Alma de hierro” … Sandra ‘Sandy’ Hierro Jiménez (Televisa 2008-2009)
“Muchachitas como tú” … Margarita (Televisa 2007)
“Rebelde” (Kanal A) … Victoria ‘Vico’ Paz (Televisa 2004-2006)
“Corazones al límite” … Anette (Televisa 2004)

Serije
“Mujeres asesinas” (2009)
“Objetos perdidos” (2007)

Film
“J-ok’el” (2007)