Alejandro Chabán

IME: Alejandro José Chabán Rodríguez
DATUM ROJSTVA: 20.8.1981
DRŽAVA: Venezuela

Alejandro Chabán je iz enakega materiala kot zvezde, ki osvetljujejo nebo. “Kot otrok sem tehtal 142 kg in s pravilno prehrano in športom sem uspel priti do takšnega izgleda, ki ga kažem danes”. Mlad moški z željo osvojiti svet ne da bi pri tem kogarkoli oviral. Rodil se je z veliko darovi, med njimi fizično lepoto, veselim značajem, skromnostjo, talentom in trdnostjo ter seveda tistim posebnim sijajem, ki določi tistega, ki bo postal slaven. Pisatelj William Blake je nekoč rekel: »Tisti, ki na obrazu ne izžareva svetlobe, ne bo nikoli zvezda.« Chaban razsvetljuje tako male kot velike ekrane, pa tudi hollywoodske, pri tem pa ostaja usmerjen v svoj cilj; razviti se kot človek in postati velik igralec.
Zelo občudujem igralko Adriano Barrazo, ker na sceni ni obstala ravno zaradi lepega izgleda in je pri svojih 50 letih dosegla sanje vsakega umetnika: biti priznan na mednarodnem nivoju zaradi svojega talenta, dela, skromnosti in interpretativne iskrenosti.
Želel sem se preizkusiti tudi v Hollywoodu in mi je tudi uspelo. Poklicali so me na neko avdicijo in imel sem številko 2500 in še nekaj, ko sem se prišel prijavit. Rekel sem si, da bom dal vse od sebe in bom tvegal, saj konec koncev ne morem izgubiti prav ničesar. Takrat nisem govoril angleško, zato sem šel do profesorja za angleščino, naglas in dikcijo ter se naučil tekst za svojo sceno. Šele nato sem šel na avdicijo. Ko so me ponovno poklicali, smo ostali samo trije in med mano ter režiserko Mary Harron je bilo veliko profesionalne kemije. V sobi smo se pogovarjali skoraj eno uro o Bettie Page in Armandu, zato ker pred avdicijo nisem preučil njune zgodbe, da bi vedel, kdo sta. Nato sem odšel, moji agentje pa so me kasneje poklicali in rekli, da je vloga moja.

Telenovele
Eva Luna” (POP TV) … Tony Santana (Univision, Venevision 2010-2011)
“El rostro de Analía” … Miguel Palacios (Telemundo 2008-2009)
“La ley del silencio” … Tomas (Telemundo 2005)
“Prisionera” … Rony Simancas (Telemundo 2004)
“Engañada” … Daniel (Univision, Venevision 2003)

Serije
“The Mentalist” (2008)
“12 Miles of Bad Road” (2008)
“Monk” (2006)

Film
“The Perfect Game” (2009)
“Reservations” (2008)
“The Notorious Bettie Page” (2005)