Rocío Banquells

IME: María del Rocío Banquells Nuñez
DATUM ROJSTVA: 22.6.1958
DRŽAVA: Mehika

Rojena je bila v igralski družini leta 1958 v Monterreyu, v Mehiki. Njena mame, danes že pokojne igralke Dine de Marco, se spominjamo po vlogi dobrosrčne Crisante iz telenovele Esmeralda. Tudi njena polsestra Silvia Pasquel je uspešna igralka, slovenskim gledalcem znana po vlogi Zuleme v telenoveli Moja usoda si ti (Mi destino eres tu), kjer je glavno vlogo imela Lucero.
Svojo igralko kariero je začela leta 1968 kot posebna gostja v telenoveli Gutierritoz. Vse do leta 1978 je posnela še 5 telenovel in se odločila, da je čas za mjuzikel skupaj z Lupita D’Alessio (mama igralca Ernesta D’Alessio). Leta 1979 je sodelovala v telenoveli Los Ricos También Lloran, kjer je v tistih časih povzročila prave evforijo in bila prevedena nešteto jezikov.
Sledile so poleg glasbenega ustvarjanja predvsem vloge zlobnih likov v telenoveli vse do leta 1996. Zaradi pravnih sporov se je umaknila in medijskega življenja in se na povabila producentke Carle Estrade vrnila na zaslone leta 2007 v zgodovinsko obarvani telenoveli Strast (Pasión), z vlogo pozitivke. Sledili sta še telenoveli Angeli brez kril (Cuidado con el ángel), Ko se zaljubim (Cunado me Enamoro) in epizodna vloga v seriji Mujeres Asesinas, kjer že sam naslov Morilke, pove za kakšno vlogo gre.